Edtech center i Flen för den digitala utvecklingen framåt

Publicerad 23 augusti 2023

två unga personer med dator och VR set

Den 24 augusti inviger Flens kommun Edtech center och Modda Sörmland får därmed sin 22 nod. Noden är en fysisk plats för att öka den digitala tillgängligheten i Sörmland. Edtech center i Flen etableras för att utbildningsinstitutioner, kommuner, regioner och näringsliv från hela Sverige ska få mer kunskap om VR, AR, MR och XR teknikerna.

Sofie Sandvik

Strateg

Näringsliv och arbetsmarknad

0721-42 96 00

Flens kommun är en stolt pionjär inom den digitala utvecklingen och strävar efter att bli en föregångare inom utbildningssektorn. Prins Wilhelmgymnasiet, i Flens kommun, är bas för detta spännande digitala lärcenter

Flens kommun berättar att genom att använda den senaste XR-tekniken (extended reality) kommer deltagarna att uppleva en helt ny dimension av inlärning, där teori blir praktik och abstrakta begrepp får liv. Oavsett om det handlar om virtuella simuleringar, augmented reality-applikationer eller upplevelser i mixed- reality, erbjuder Edtech Flen en unik plattform för att utforska och förstå tekniken på djupet.

─Att Sörmland får ännu en nod är ett bevis på att digital kunskap är nyckeln till innovativt lärande och framtiden. Det är så kul att Flen tar detta steg för att främja innovativt lärande, säger Sofie Sandvik strateg i Hållbar Regional utveckling i Region Sörmland och projektledare för Modda Sörmland.