Framtidens pedagogik med upplevelsebaserat lärande i extended reality

Ung person står i en virteull värld framför en dinosaurie.

Ta del av en film med de första resultaten från den länsomfattande satsningen Modda Sörmland – Sveriges första digifysiska science center. En inspirerande sändning där du får en inblick i framtidens pedagogik med upplevelsebaserat lärande i extended reality (XR).

Sofie Sandvik

Strateg

Näringsliv och arbetsmarknad

0721-42 96 00

Under Sörmlands innovationsvecka 2023 firade Modda Sörmland ett år. I den digitala 1-årssändningen får du ta del av resultat och lärdomar från första året med Modda Sörmland, och lyssna till reflektioner från pedagoger, noder och elever. Du får även lyssna till inspirerande talare på ämnen som metaverse och framtidens pedagogik. Metaverse kan beskrivas som tredimensionella världar dit personer som finns på olika platser kan koppla upp sig och interagera i realtid.

 

Modda Sörmland - ett digifysiskt science center

Modda Sörmland är ett digifysiskt science center som utvecklas och förvaltas av Region Sörmland. Det är en plats där barn och unga får lära i en stimulerande, lustfylld och utforskande miljö med hjälp av extended reality (XR), virtual reality (VR) och augmented reality (AR).

Uppdaterad 11 april 2024