Framtidens pedagogik med upplevelsebaserat lärande i extended reality

Ung person står i en virteull värld framför en dinosaurie.

Ta del av en film med de första resultaten från den länsomfattande satsningen Modda Sörmland – Sveriges första digifysiska science center. En inspirerande sändning där du får en inblick i framtidens pedagogik med upplevelsebaserat lärande i extended reality (XR).

Sofie Sandvik

Strateg

Näringsliv och arbetsmarknad

0721-42 96 00

Under Sörmlands innovationsvecka 2023 firade Modda Sörmland ett år. I den digitala 1-årssändningen får du ta del av resultat och lärdomar från första året med Modda Sörmland, och lyssna till reflektioner från pedagoger, noder och elever. Du får även lyssna till inspirerande talare på ämnen som metaverse och framtidens pedagogik. Metaverse kan beskrivas som tredimensionella världar dit personer som finns på olika platser kan koppla upp sig och interagera i realtid.

Filmbeskrivning: Moderatorn Emelie Fågelstedt står och pratar framför en stor skärm som visar antingen en presentation eller logotypen för Modda Sörmland. Hon pratar med olika personer som då syns i bild vid ett ståbord. I mitten av sändningen visas en film med Henrik Bader på Svenska ESF-rådet som syns i närbild. Mot slutet av sändningen visas en film där två personer står och blåser upp ballonger och skriver på en stor check för Teknikutmaningen. De går sedan in i ett klassrum fullt med elever som senare poserar med checken. Pedagoger och elever intervjuas i korridorer samtidigt som det visas bilder på elever i klassrum som bygger prototyper. 

 

Modda Sörmland - ett digifysiskt science center

Modda Sörmland är ett digifysiskt science center som utvecklas och förvaltas av Region Sörmland. Det är en plats där barn och unga får lära i en stimulerande, lustfylld och utforskande miljö med hjälp av extended reality (XR), virtual reality (VR) och augmented reality (AR).

Uppdaterad 30 april 2024