Sörmlands nav för tillgänglighet, Skavsta flygplats, satsar för nästa steg

Publicerad 4 september 2024

flygplan på landningsbana

Stockholm Skavsta flygplats är ett nav för internationell tillgänglighet som fortsätter utvecklas. En plats som växer till 10 000 arbetsplatser och som tillsammans med Ostlänken stärker tillgänglighet för hela Mälardalen.

Christian Udin

Verksamhetschef

0155-24 57 34

0790-61 02 11

Skavsta flygplats firar 40-årsjubileum som blir startskottet för att i samverkan utveckla flygplatsen och platsen för samverkan. Region Sörmland tar nästa steg tillsammans med flygplatsen och Nyköpings kommun. De tre parterna ser fram emot att fortsätta utveckla platsen och noden för att vara en del i ett tillgängligt Sörmland. Region Sörmland ansvarar för planering av transportinfrastruktur, för att utveckla kollektivtrafiken med tågtrafiken som ryggrad.

-Region Sörmland vill vara med och driva på utvecklingen av Skavsta som nav och plats. Det finns en kraft i att ha gemensamma mål och en vision för platsen säger Kenneth Hagström, regional utvecklingsdirektör i Region Sörmland.

Regionen jobbar med att bidra till omställning av drivmedel för transportsektor för att främja hållbara drivmedel för alla trafikslag. Projekt för gröna flygplatser och hur fossilfritt flyg kan bidra i regional utveckling är pusselbitar för att stärka utvecklingen i länet och utveckla flygplatsen.