Remiss - Sörmlands besöksnäringsprogram

Publicerad 29 augusti 2024

Berg med en sjö i bakgrunden

Region Sörmland är ansvariga för det regionala besöksnäringsprogrammet, som syftar till att skapa förutsättningar för att kraftsamla kring olika insatser som ska främja både besöksnäringens och regionens hållbara utveckling. Mellan 2 september och 30 oktober är programmet ute på remiss och det finns möjlighet att lämna synpunkter.

Marcus Forss

Strateg

Näringsliv och arbetsmarknad

0721-48 07 49

Sörmlands besöksnäring har en stor betydelse för länets välmående, jämlikhet och hållbara utveckling. Besöksnäringen bidrar till ett brett utbud av upplevelser och service som i många fall främjar fysisk aktivitet och sociala mötespunkter. Den skapar och stärker länets attraktivitet och bidrar till att människor vill besöka, bosätta sig och starta företag i länets kommuner.

 Sörmland är ett fantastiskt län att både bo och besöka. Genom att arbeta tillsammans mot gemensamma mål kan vi stärka Sörmland både som varumärke och besöksmål, säger Marcus Forss, strateg på Region Sörmland.

Processen som ligger bakom programmet har präglats av ett brett engagemang där representanter från offentlig sektor, näringsliv och civilsamhälle gemensamt arbetat med olika frågeställningar. Därtill har forskning, kunskapsunderlag samt andra nationella, regionala och lokala strategier och riktlinjer format arbetet.

Läs det regionala besöksnäringsprogrammet nedan och även hur du går tillväga för att lämna dina synpunkter.

Följebrev till Sörmlands program för utveckling av besöksnäringen 2025 till 2035

Remissversion Sörmlands program för utveckling av besöksnäringen 2025 till 2035