Sörmlands regionala utvecklingsstrategi tar nästa steg

Publicerad 13 september 2024

två ungdomar i hängmatta

En regional utvecklingsstrategi ska ses över varje mandatperiod och nu är det dags för Sörmlands regionala utvecklingsstrategi att ses över. Den regionala utvecklingsnämnden beslutade den 30 augusti att starta en översyn av den regionala utvecklingsstrategin.

Alina Treijner

Strateg

0766-95 15 45

Översynen av regionala utvecklingsstrategin pågår fram till juni 2025 när remissversionen ska vara klar. Den slutliga versionen beslutar regionfullmäktige om i juni 2026. Verksamhetsområdet Hållbar regional utveckling i Region Sörmland genomför översynen.

Alina Treijner, strateg och sammanhållande för översynen berättar.
─Vi ser verkligen fram emot att ta Sörmlands utvecklingsstrategi till nästa nivå. Och att vi fortsätter arbeta nära aktörer, kommuner och civilsamhället. Den 14 maj 2025 har vi ett regionalt utvecklingsforum och där får vi möjlighet att samlas kring temat lärande och kunskapsbaserat arbete. Så skriv in datumet i kalendern redan nu.


Översynen innehåller delarna:

  • Ta fram ett årshjul att använda som stöd vid genomförande och uppföljning av den regionala utvecklingsstrategin, både för Region Sörmland och för samverkansaktörer.
  • Konkretisera och göra nuvarande utvecklingsstrategi mer begriplig.
  • Se över strukturbilden och hur bilden förhåller sig till utvecklingsstrategin.
  • Se över målstrukturen inom Agenda 2030 i utvecklingsstrategin.
  • Utforska perspektiv och sakfrågor som upplevs saknas i nuvarande strategi.

Deltar du i något av Region Sörmlands nätverk kommer du att få mer information via din kontaktperson . Vill du redan nu bli inbjuden i processen, komma med inspel eller tankar – kontakta alina.treijner@regionsormland.se.

Häng med oss på resan för ett hållbart Sörmland, hälsar Alina Treijner.