Årets branschträff för Transport och Logistik

Publicerad 22 oktober 2024

Motorväg med vit lastbil körandes på vägen och två personbilar körandes i motsatt riktning. Runt vägen syns grön sko

Den 30 maj 2024 samlades representanter från transport- och logistikbranschen, offentliga aktörer och utbildningssektorn i Eskilstuna för årets branschträff. Årets tema var: Skrämmer språkkraven bort möjligheten till nyrekrytering inom transportbranschen?

Kattarina Lundborg

Koordinator

Näringsliv och arbetsmarknad

070-645 37 34

Branschträffen samlade aktörer för att diskutera de stora rekryteringsbehoven inom transportsektorn, särskilt för lastbils- och busschaufförer.
Dagen inkluderade panelsamtal om språkutmaningar och hur kombinationsutbildningar kan främja nyrekrytering av utrikesfödda.
Arbetsförmedlingen presenterade positiva trender inom arbetslösheten i Sörmland, samtidigt som det fortsatt finns ett stort behov av att möta branschens framtida kompetensutmaningar, med fokus på utbildning och språkutveckling

– Paneldebatten var definitivt forumets höjdpunkt, säger Michael Axelsson, Transportföretagen. Det var en givande diskussion som uppskattades av alla deltagare. Vi fick möjlighet att diskutera två mycket viktiga frågor: dels hur företagets mottagande av APL-praktikanter kan förbättras, och dels fördelarna med kombinationsutbildningen Yrkessvenska-Yrkesförare.

Tag del av Branschrapport från träffen här: Branschforum | Region Sörmland (utvecklasormland.se)