Vinnarna avgjorda i finalen av SörmX inkubatorsprogram

Publicerad 14 oktober 2024

Vinnarna av SörmXs tävling poserar mot kameran på en scen med diplom i handen.

Den 10 oktober var det final i årets omgång av förinkubatorprogrammet SörmX som drivs av Region Sörmlands inkubator Create i samarbete med Almi. Finalen hölls på Bartos Media i Nyköping. 10 deltagare i 8 team bjöd gästerna på fantastiska pitchar av sina olika affärsidéer.

Emma Hanson

Strateg

Näringsliv och arbetsmarknad

0155-24 50 00

0722-55 48 79


Ida Norström från Energy Effective solutions AB deltog  i ett inspirerande samtal om hur det är att som ung kvinna driva ett framgångsrikt entreprenörsföretag i den traditionella och mansdominerade elbranschen. Dagens avslutade med att dela ut diplom och priser.

Juryn bestod av Heini Karlström från Mälardalens universitet och Idélab, Anna Wallin från Almi Stockholm-Sörmland), Emma Hanson från Region Sörmland, Sarah Pehrsdotter från KATEC och Madéleine Pilstrand från Create.

– För Region Sörmland är det väldigt viktigt att få fram och kunna stötta unga, innovativa företag med nya affärsidéer, så de kan växa och utvecklas för att ge jobb och inkomster till länet i framtiden, säger Emma Hanson, strateg på Region Sörmland. Att det finns en mångfald av innovativa företag ökar också länets attraktionskraft. Det gör att fler ser Sörmland som en bra miljö, inte bara för att bo och leva i, utan även för att arbeta och driva sin verksamhet. Att se så många nya företag med sådant starkt engagemang för att bidra till en bättre värld, ger gott hopp inför framtiden, 

I årets omgång av SörmX deltog många bolag med nya, spännande idéer, där alla har hållbarhet som en viktig drivkraft.
Det handlade om allt från idéer som främjar klimatomställning och förbättrar vår beredskap i kris till olika lösningar för att stötta och främja barns- och ungdomars psykiska hälsa. 


Bilden är tagen av Emma Göransson från Create.

Mer SörmX-programmet finns att läsa här: Kickstarta din affärsidé i Sörmland med SörmX. Pitcha för investerare! (create.se)