Sök medel för att genomföra Sörmlands regionala utvecklingsstrategi

Publicerad 18 september 2024

För första gången kan sörmländska kommuner, Region Sörmland eller länsstyrelse söka medel för att bidra till ett hållbart Sörmland. Medlen finns att söka för att under 2024 och 2025 arbeta fram förstudier för utvecklingsprojekt inom ramen för Sörmlands regionala utvecklingsstrategi.

Offentliga aktörer i Sörmland som är intresserade av att bidra till jämlika livsvillkor, goda boende- och livsmiljöer, kompetensförsörjning, näringsliv, hållbar omställning eller fysisk och digital tillgänglighet och mobilitet kan söka medel för att starta förstudier. Medlen kan användas för utvecklingsprojekt inom EU:s fonder, som att möta behov av att stärka kompetens, öka kapacitet eller stärka framtida samarbeten.

─ Sörmland har stora utmaningar som vi behöver samlas kring. Vår förhoppning är att länets kommuner, länsstyrelse och Region Sörmland ska kunna utreda och planera genom förstudier, för hur var och en kan arbeta för att skapa kraft i arbetet med att genomföra den regionala utvecklingsstrategin, säger Alina Treijner strateg och sammanhållande av den regionala utvecklingsstrategin i Sörmland.

Region Sörmland anordnar digitala möten där får mer information om utlysningen och där det även finns möjlighet att komma med förslag på upplägg. Planerade datum är den 23 september klockan 09:00 samt den 9 oktober klockan 13:00.

Sök medel för förstudier | Region Sörmland (utvecklasormland.se)