Bli en cykelvänligare arbetsplats

Publicerad 13 mars 2023

Kvinna med cykel

Region Sörmland har nu gått med i satsningen Cykelvänligast för att bli en cykelvänligare arbetsplats. Nu kan du som arbetsgivare i Sörmland anmäla dig kostnadsfritt.

Johanna A Lindell

Projektledare

0767-69 30 62

Region Sörmland satsar på att bli en cykelvänligare region. Nu kan du som arbetsgivare i Sörmland ta steget till att bli en cykelvänligare arbetsplats. Under året kommer detta att erbjudas kostnadsfritt för alla arbetsplatser i Sörmland.

Anmäl din arbetsplats på cykelvänligast.se.

- Vi vet att mer cykling innebär friskare medarbetare, lägre stressnivåer och mindre avtryck på klimatet, något som vi värdesätter högt på regionen, säger Johanna Lindell, projektledare och kontaktperson för regionen för initiativet Cykelvänligast. Vi som region vill också uppmuntra andra arbetsplatser att satsa på att bli cykelvänliga och har därmed genom vårt samarbete möjliggjort för alla arbetsgivare i Sörmland att gå med i Cykelvänligast helt kostnadsfritt. Genom att anmäla er arbetsplats får ni ta del av det stöd, inspiration och rådgivning som cykelvänligast erbjuder.

Cykelvänligast är en satsning av Cykelfrämjandet och Svenska Cykelstäder i samarbete med Region Sörmland, Eskilstuna kommun och många fler kommuner och regioner runt om i Sverige i syfte att stötta arbetsplatser att göra det lätt för sina medarbetare att cykla till, från och i jobbet.

Tycker du att det är lika viktigt som vi att det ska vara lätt att cykla till jobbet? Se då till att din arbetsplats går med i cykelvänligast.se.