Företagslots och rådgivning

Flera personer sitter runt ett bord, en person antecknar på ett block.

Sörmlands företagslots hjälper dig att hitta rätt bland de olika stöd som finns för företag i Sörmland. Vi erbjuder också anpassat stöd till utrikesfödda som driver eller vill starta företag.

Magnus Lindahl

Strateg

Näringsliv och arbetsmarknad

070-981 77 23

Syfte med stödet

Många branscher har drabbats hårt under coronapandemin och på senare tid även av kriget i Ukraina. Du som ska starta eller driver företag kan få kostnadsfritt stöd och rådgivning via Stua och Nyföretagarcentrum i Eskilstuna.

Vem kan söka

Du som ska starta eller driver företag i Sörmland.

Ansökan

Insatsen erbjuder företagslots och rådgivning till företag i svårigheter med anledning av pandemin via Stua samt anpassat stöd till utrikesfödda som driver eller vill starta företag via Nyföretagarcentrum Eskilstuna.

Företagslots och rådgivning

Stua erbjuder en företagslots och rådgivare för företag. Du kan få kostnadsfri rådgivning och stöd med bland annat:

  • Att använda de ekonomiska stöd som finns att söka, för att bättre ta din verksamhet igenom den akuta krissituationen
  • Affärsrådgivning för att bland annat anpassa din affärsmodell, ställa om i verksamheten eller få stöd med personal- eller ekonomiska frågor
  • Information om och lotsning till aktuella stödåtgärder eller andra aktörer som erbjuder annan rådgivning, till exempel kring finansiering

Boka företagsrådgivning.

Anpassat stöd till utrikesfödda

Nyföretagarcentrum i Sörmland erbjuder rådgivning, seminarier och utbildningar för utrikesfödda som driver eller vill starta företag. Du kan få kostnadsfri rådgivning och stöd med bland annat:

  • Rådgivning
  • 2-steg utbildning
  • Anpassade seminarier

Samtliga program erbjuds på lätt svenska kompletterat med arabiska, tigreanska och/eller somaliska. De kommer genomföras online och fysiska träffar i Katrineholm, Nyköping, Strängnäs och Eskilstuna.

Kontakta Nyföretagarcentrum i Sörmland.

Med anledning av Rysslands anfallskrig mot Ukraina

Med anledning av Rysslands anfallskrig mot Ukraina har vi samlat länkar som kan vara till stöd för dig som företagare i Sörmland.

Logga EU

Uppdaterad 8 mars 2023